"There comes a time in your life, when you walk away from all the drama and people who create it.
You surround yourself with people who make you laugh.
Forget the bad and focus on the good. Love the people who treat you right, pray for the ones who don't.
Life is too short to be anything but happy. Falling down is a part of life, getting back up is living."
José N. Harris

tisdag 3 maj 2011

Lydiagården

Idag köpte jag en bikini. En som inte är gjord för protes, en som visar "hålet" i bröstkorgen, en som är i min stil- typiskt 50 tal med en liten byxkjol, en som gör mig glad. Hur fixar jag nu detta tänker ni, med förra årets panikångestattack i färskt minne...
Jo, det ska jag tala om för er. Jag har spenderat en vecka på cancer rehabilitering på Lydiagården i Skåne med 11 fantastiska kvinnor, alla med bröstcancerdiagnos samt underbar personal som stöttade oss hela veckan. Jag har lärt mig måla akvarell och kommit igång med motion igen. Jag är helt mentalt utmattad men har fått med mig hem något nytt i bagaget. En framtidstro, ett hopp och många verktyg att tackla dödsångesten med. Därför gick jag och köpte mig en bikini JAG ville ha och inte den Fru Cancer väljer åt mig.
Jag har så mycket tankar och funderingar som snurrar i huvudet. Tårarna strömmar nerför mina kinder när jag ser på fotona. Det var ju mitt mål, att bryta ner min starka mur och äntligen få gråta ordentligt. Jag tror jag lyckades och det känns så skönt!
***
I bought a bikini today. It's not made for a prosthesis, it really reveals the "hole" in my chest, it's perfectly my style- 1950's with a small "skirt", it makes me happy. "How will she be able to handle this", might be a thought in your heads now...with last years major panic attack fresh in your memories. Well, I'll tell you what caused the sudden braveness.
I have spent the past week at a cancer rehabilitation centre in south of Sweden, called Lydiagården. Together with 11 amazing women, all diagnosed with breast cancer, and wonderful staff I have received so much support and love. I have been taught how to paint with watercolour and I have gotten started with my exercise again. Mentally I am completley drained but I brought home some very special things: belief in my future, hope and many tools to use against my death anxiety. That's why I went to buy this bikini that I REALLY wanted and not the one Mrs Cancer would like to choose for me.
There are so many thoughts whirling around in my head... My tears stream down my face when I look at the photos. One of my goals with the cancer rehab was to finally break through my brick wall and allow myself to cry hard. I think I succeeded and it feels so good!

12 kommentarer:

Anna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna sa...

Hej,

Vilken snygg bikini!!!

Skönt att du är nöjd med besöket på Lydiagården.

Bara så du vet!
Du är otroligt stark som klarade/orkade bryta ner muren och låta tårarna strömma ner för kinderna.
Bra gjort!!!
Jag tycker till och med att du är starkare nu än innan Lydiagården.

Vilket underbart bildspel!

Kramar

Elisabeth sa...

Finaste, finaste du!!

Jag blir så glad när jag läser ditt inlägg - och så rörd när jag ser bilderna från Lydiagården...

Och du....vilken skitsnygg bikini! (jag gjorde faktiskt samma sak - köpte en ICKECANCER-bikini!)

Jag ringer innan vi åker till Rhodos på söndag.

Jättekram!
Elisabeth

Ingrid H sa...

Åhhh - vilken fantastisk fotobok - tårarna trillar- vackert- vackra bilden från modernatur. O - tyckte jag inte det låt som den sköna spamusik-cd´n du fick av en mycket god venninne?!- hehe. Puss
Föresten- en sår påminnelse att kika på bilderna - påminner mig ju om alla bilderna jag inte fick tagit- iom att jag tappade min kära iphone i toa.....Har paparazi-abstinens !- puss igen- miss you - även om vi sågs senast i går : )

Ann Viner sa...

Så vackert! Underbara du - klart du ska ha en Annika-bikini.
Kramar

carin sa...

Jättefint bildspel, dom är bara för underbara på Lydiagården. Jag växer än, för varje dag blir jag lite starkare. Jag fick hjälp att "röja" min "sommaräng" när jag var där för 7 veckor sedan. Kram

Anonym sa...

Jaha...här sitter jag och mascaran rinner.

Vilket vackert bildspel!

Tavlan med kvinnorna somdu målat...
så vacker. Vilken härlig symbolik i den.

BLomman som tränger fram genom gruset.
Den vita gardinen i fönstret.
Dörren.


Men mest berörd Annika blev jag av bänken vid dom två träden.
Jag ser mina föräldrar sitta där.

Om det skulle gå önskar jag få ta del av just det fotot.
Men bara om du vill så klart.

Förresten blev syrran så glad över tavlan jag köpte i början av året från dig, men det kanske jag redan berättat...

Nåväl...om du vill dela med dig av fotot finns jag på endagitagetmedme@hotmail.com

Jag påmindes om mitt bildspel från Masesgården när jag såg ditt.
Hur vi tar foton att ta fram för att minnas och komma tillbaka till det vi tar med oss från rehabiliteringen.

Kram.
En stor en:-)

Annika sa...

Hej fina "Där Blått Möter Blått!
Tack för dina värmande ord. Åh det är inte jag som målat den vackra tavlan med kvinnorna. Den sitter i entrén på Lydiagården och heter "Glädje". Jag kommer inte ihåg namnet på konstnären. Kontakta dem och fråga.
Inte har jag heller sålt ngn tavla till dig. Kan det vara Annika som skriver blogg under namnet "Solrosen"?
Däremot får du väldigt gärna fotot av mig. Skicka din email adress till mig via min adress här på bloggen så ska jag ordna det så fort jag hinner.
Massor m kramar
Annika

Marie-Louise sa...

Hurra för dig att Fru Cancer fick på "käften".Klart att du ska ha den bikini som du vill ha!Jag köpte mig en snygg ickeprotes baddräkt,för den ville jag ha och det gick alldeles utmärkt!
Kramar

Malin sa...

Härligt att höra att du haft en bra vistelse! Skönt att riva alla murar och komma stärkt ur den resan med dig själv. Det var modigt gjort av dig!
Vad roligt att du köpt en riktigt snygg bikini - får bara hoppas på en riktig sol- och värmesommar så du får mycket användning för den :)
Kram Malin

Annika sa...

Det verkar helt underbart på Lydiagården. Önskar att jag hade något sådant att åka till också. Älskar din bikini och bildspelet.
Du är fantastisk, är och har alltid varit det.
Kram

Lisbet Lindell sa...

Jag njuter när jag ser bildspelet, Lydiagården är så underbart.. DU är underbar och jag blir så glad när jag läser att du har en framtidstro. Bikinin är jättesnygg!

Många Kramar från Lisbet