"There comes a time in your life, when you walk away from all the drama and people who create it.
You surround yourself with people who make you laugh.
Forget the bad and focus on the good. Love the people who treat you right, pray for the ones who don't.
Life is too short to be anything but happy. Falling down is a part of life, getting back up is living."
José N. Harris

fredag 23 september 2011

Jaha...*** Ah Well...

...jag har varit lite upptagen av att plocka ihop alla bitarna av mig själv igen. Jag gick lite i kras i onsdags. Steg av tåget på fel ställe, kan man väl säga. Gillar inte hållplats Självömkan, det är ingen bra plats att besöka.
Ett bra sätt för mig att lämna Självömkansbyn är att köpa en biljett till Tacksamhetsstaden. Jag har så enormt mycket att vara tacksam för och behöver påminna mig om det i de svåra stunderna.
Det här med acceptans, att acceptera att allt är förändeligt och att det är ok- det är inte helt lätt för mig. Sakta men säkert arbetar jag med insikten att jag är väldigt förändrad, både psykiskt och fysiskt. Det är ok, det får ta tid... vägen dit är väldigt krokig och inte helt självklar men en sak vet jag, jag är otroligt bra på att gång på gång samla ihop bitarna av mig själv och gå vidare.
Hur löd nu Pippi Långstrumps visdomsord?
"Man fixar allt med lite Konrads Kalasklister, inte sant?!"
***
...I've been a bit busy with picking up the pieces of myself, again. On Wednesday I kind of cracked. You could say I went off the train at the wrong station. Don't like the train stop "Self Pity", it's not a good place to visit.
A brilliant way for me to leave the Self Pity village behind is to buy a ticket to Gratitude City. I have so much to be grateful for and I need to remind myself of this during the difficult moments.
It isn't always easy for me to find the ability to accept change and that everything is changeable and to understand that that's ok. Slowly I work on my insight that I've changed so much- physically and mentally. It's ok and it will take time... It's a long, winding and not very obvious route to find. I do know one thing, I am extremely good at collecting those pieces of myself and putting them back together over and over again. Do you remember the word of wisdom from Pippi Longstocking?
"You can fix anything with a tiny bit of the Glue Man's magical glue, can't you?"

4 kommentarer:

Livet går vidare.... sa...

Min kusin sa som liten att man fixar allt med mormors karlssons klister och morfars "löddekollare" ;)

Kram Lisbet

Viktoria sa...

Kan inte mer än att förstå dig.

På fredag får du det bästa klister som finns. Förståelse och vänskap. Längtar....

Viktoria sa...

Kan inte mer än att förstå dig.

På fredag får du det bästa klister som finns. Förståelse och vänskap. Längtar....

Sister Moonshine sa...

Önskar att mina ord kunde göra någon nytta för dig, och en cyberkram är ju liksom inte som de verkliga. Tyvärr är det allt jag kan bidra med nu. Min förståelse, en kram och en önskan om styrka och ork att gå vidare.

/Åsa