"There comes a time in your life, when you walk away from all the drama and people who create it.
You surround yourself with people who make you laugh.
Forget the bad and focus on the good. Love the people who treat you right, pray for the ones who don't.
Life is too short to be anything but happy. Falling down is a part of life, getting back up is living."
José N. Harris

onsdag 10 februari 2010

Hej igen Herr Ångest!**********Hello again Mr. Anxiety!

Anxiety is the space between the "now" and the "then"- quote by Richard Abell
Jag börjar så sakta förstå att det är så här det kommer att vara på min resa genom cancerns värld. Bra dagar,dåliga dagar,skratt, tårar, väntan på test resultat och så då, Herr Ångest! Han kom idag och han var ju förvisso väntad!! Nu måste jag bara lära mig att klara av honom när han dyker upp. Förresten, han är inte vacker kan jag berätta! Samtidigt så vet jag ju att han försvinner imorgon så fort jag har mer kunskap om min situation- oavsett om det är bra eller dålig sådan. Då återfår jag åtminstone lite av min kontroll. Gillar inte att inte ha kontroll!!! Har ni hört den förut, eller?! Erkänn, jag har åtminstone självinsikt!! =))*********************************************************************
I am slowly starting to realise that this is what it is going to be like during my journey in the world of cancer. Good days, bad days, laughter, tears, waiting for test results and of course Mr Anxiety! He came today and that was no surprise really- he was expected! I just need to learn how to handle him. By the way, he is uggly, I can tell you! At the same time...I know he will disappear tomorrow when I recieve more knowledge of my situation- good or bad knowledge, it doesn't matter. At least then I regain a bit of my control. Don't like not being in control! Have you heard that one before?! You must give me credit for admitting to it! = ))

4 kommentarer:

Kerstin Hansson sa...

Hejhej
Nu förstår jag att ångesten har kommit det är alltid svårt innan man får besked. Sen hanterar man det också. Jag håller tummarna för dig imorgon och hoppas att det blir bra besked du får. va stark Annika du är inte ensam vi stöttar dig så mycket vi kan.
Jätte kram från Kerstin och Gert som tänker på dig och din familj ofta

Unknown sa...

"Ångest är som ett vilddjur i skogen - en feg rackare som försöker smyga sig på dig och som förföljer dig om du springer. Men om du stannar, stirrar honom i vitögat och stampar med foten sticker han svansen mellan benen och retirerar." Vet inte vem som författat ovanstående (återgivet ur minnet), men stampa rejält med fötterna så får du styr på den rälige rackaren och återtar kontrollen! Vi stampar för fullt vi också, var så säker :-)
Hälsningar från M o P

Marie sa...

Hej Annika!Oavsett vad som sägs imorgon så kommer du och din familj att hitta vägar att hantera det på.Cancern har inte en chans mot detta sammansvetsade lag-inte en chans!!Dina vänner,grannarna på din fina gata,familj släkt ja alla som följer dig finns med på ett litet hörn imorgon och stampar utav bara h...e om herr Å dyker upp./kramar från Marie

Anonym sa...

Mina tankar är med dig! Kan man inte bygga en "ångest-skydds-koja"? Om inte annat så kanske du kan tänka dig att vi alla som finns runt dig är din ångestskyddskoja? I den är du alltid trygg tillsammans med oss!

Kram
Bine